Download: Fast, Fun, Awesome

Sunday, October 18, 2009

Στο περίπτερο του ανοικτού κώδικα, στη γιορτή της τεχνολογίας Athens Digital Week στο Γκάζι. Παρουσίαση του Fedora 12.





Παρακολούθησα απόψε το βράδυ την παρουσίαση του λειτουργικού Fedora 12 (διανομή Linux) από τους εθελοντές Πιέρρο Παπαδέα & Χρήστο Μπαχαράκη.
Είδαμε το πόσο εύκολο, ασφαλές και πλούσιο σε εργαλεία είναι το λειτουργικό αυτό ανοικτού κώδικα και μερικά από τα μαγικά που πετυχαίνει.
Π.χ. στη φωτογραφία βλέπετε συνδεδεμένο ένα φορητό με ένα σταθερό υπολογιστή, όπου ο ένας δίνει στον άλλο σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς ρούτερ, απλώς μέσω ενός καλωδίου και της κατάλληλης εφαρμογής που περιέχει το Fedora!
Φυσικά σε παρόμοιες εκδηλώσεις μπορείτε να πάρετε δωρεάν τη διανομή Linux που επιθυμείτε.
Αυτή τη φορά συμπλήρωσα τη συλλογή μου με ένα live flash drive του Fedora 12 και ένα ακόμη με τη διεπαφή Sugar που παίζει στον περίφημο υπολογιστή των 100 δολαρίων OLPC.
Με το live flash drive μπορούμε να τρέξουμε ένα λειτουργικό σύστημα και να αποθηκεύσουμε αρχεία ΜΟΝΟΝ στο flash drive, χωρίς να πειράξουμε ή εγκαταστήσουμε τίποτε στο δίσκο του υπολογιστή μας.
Με μεγάλη μου χαρά είδα επίσης πρωτάκια του γυμνασίου που έφεραν τους φορητούς τους για να δοκιμάσουν, με τη βοήθεια εθελοντών της HELLUG, τη διανομή Linux του μηχανήματός τους.

No comments: