Download: Fast, Fun, Awesome

Monday, October 6, 2008

Έκθεση για τον Παπαδιαμάντη στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 4ου ΓΕΛ Περιστερίου






Επισκέφθηκα την έκθεση με τίτλο «Γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», που διοργανώνει και αυτή την εβδομάδα η συνάδελφος Παναγιώτα Μοσχολιού, υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης στο 4ο ΓΕΛ Περιστερίου.
Τόσο τα ταμπλώ όσο και τα βιβλία και τα βίντεο προσφέρουν αρκετό υλικό για να γίνει μελέτη του έργου του μεγάλου μας πεζογράφου και να ξεφύγουμε λίγο από τα υποχρεωτικά σχολικά εγχειρίδια. Φυσικά χρησιμοποιήθηκε και το σχετικό υλικό που διαθέτουμε στις συλλογές μας, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Την περασμένη Τετάρτη 1η Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου προβλήθηκε βίντεο για το έργο και τη ζωή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο κ. Γανωτή Κωνσταντίνο με θέμα: «Ο Παπαδιαμάντης και η εποχή μας», ακούστηκαν αποσπάσματα από το έργο του Παπαδιαμάντη, προβλήθηκε βίντεο και έγινε περιήγηση στο χώρο με την έκθεση των 25 ταμπλώ με φωτογραφίες και εργοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα - Χορηγία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Επίσης στο χώρο της βιβλιοθήκης φιλοξενείται έκθεση βιβλίου για τον A.Παπαδιαμάντη με βιβλία που παραχώρησαν προς παρατήρηση και μελέτη το Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ξενόγλωσσες βιβλιοθήκες και ελληνικά και ξένα βιβλιοπωλεία.

Από 2-10 Οκτωβρίου (09.00-13.00) γίνονται επισκέψεις διαφόρων τμημάτων του λυκείου συνοδεία των καθηγητών τους και της υπεύθυνης του προγράμματος στο χώρο της βιβλιοθήκης, όπου οι μαθητές ξεναγούνται στην έκθεση και μελέτουν, με την υποστήριξη του σχετικού οπτικοακουστικού και βιβλιογραφικού υλικού.

Οι επισκέψεις αυτές γίνονται προγραμματισμένα και κατόπιν συνεννόησης.
Διάρκεια επίσκεψης 1 διδακτική ώρα.

Διοργάνωση:
Μοσχολιού Παναγιώτα (ΠΕ5)
Yπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης 4ουΓΕΛ Περιστερίου

Επιμέλεια :
Αθανασοπούλου Κυριακή, Αντωνοπούλου Ευαγγελία,
Μοσχολιού Παναγιώτα, Παπαζησίμου Ελένη

Τεχνική υποστήριξη:
Κοσμάς Διονύσης, Τσουμάνης Δημήτρης

Οικονομική υποστήριξη :
Περιοδικό 4ουΓΕΛ Περιστερίου : «της γάτας το κουδούνι»


Οι υπεύθυνοι των Σ. Β. μπορούν να δουν και τη σχετική ανάρτηση στο ΠΦΣΒ
στην ιστοσελίδα
http://3gym-kerats.att.sch.gr/library/forum/viewtopic.php?t=968

No comments: