Download: Fast, Fun, Awesome

Thursday, March 26, 2009

Βωβά κινούμενα σχέδια στο not in words com




To διαδίκτυο δεν παύει να μας ξαφνιάζει.
Μια νέα θεότρελη ιδέα στον ιστότοπο
http://www.notinwords.com/
Ενημερωτικά βιντεάκια για διάφορα θέματα χωρίς καθόλου λόγια! Την ιδέα είχε πριν λίγους μήνες η νεαρή Ιταλίδα Paola Pozzessere., πιστεύοντας πως με τα σκίτσα ξεπερνιέται το πρόβλημα της ξένης γλώσσας, ακόμη κι αν αυτή είναι η ευρέως χρησιμοποιούμενη αγγλική.
Κάθε σύντομο βίντεο διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά και επιδιώκει να ενημερώσει απλώς για τα βασικά ενός θέματος χρησιμοποιώντας μόνο σκίτσα.
Η παρουσίαση γίνεται από μια κοπέλα που μας παρουσιάζει με τη βοήθεια καρτελών τις πιο σημαντικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, π. χ, την εγκυμοσύνη, το Web 2.0, τον τρόπο αγορών μέσω διαδικτύου, την τηλεοπτική σειρά Lost κτλ.
Κάθε βίντεο προειδοποιεί πως οι πληροφορίες που παρέχει είναι απλώς μια εισαγωγή στο υπό συζήτηση θέμα και μας παραπέμπει σε σχετικούς υπερδεσμούς.

Ενδιαφέρουσα προσπάθεια ως προς τη λακωνικότητα του μηνύματος και τις παραπομπές, αλλά η υπερβολική εκλαΐκευση σοβαρών θεμάτων μπορεί να καταστεί επικίνδυνη. Σίγουρα όταν απλώς μιλάς για ένα σίριαλ στο «χαζοκούτι» δε χρειάζεσαι και πολύ υπεύθυνη πληροφόρηση, αλλά άλλα θέματα, όπως η εγκυμοσύνη, χρειάζονται οπωσδήποτε τη γνώμη εδικού.

No comments: