Download: Fast, Fun, Awesome

Thursday, March 12, 2009

Βιβλιοθηκονομικές Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ





Σε όσους δε φτάνει το ABEKT που χρησιμοποιούν στη βιβλιοθήκη τους και θα ήθελαν να τακτοποιήσουν και την προσωπική τους συλλογή, ή απλώς να πειραματιστούν με διαφορετικά εργαλεία λογισμικού αυτοματισμού βιβλιοθηκών
υπάρχει ολόκληρος θησαυρός ελεύθερου λογισμικού
στην ιστοσελίδα του
Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)
http://opensoft.sch.gr/page.php?file=show_topic_apps.php&topID=3&page_counter=0

Ο κατάλογος καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Πολλά μάλιστα από τα δωρεάν αυτά προγράμματα, προσφέρουν τη δυνατότητα της αυτόματης αντιγραφής των μεταδεδομένων ενός τεκμηρίου από ιστότοπους, και έτσι μας απαλλάσσουν από τη χρονοβόρο διαδικασία της πληκτρολόγησης όλων αυτών των πληροφοριών!

Alexandria: Εφαρμογή διαχείρισης συλλογής βιβλίων.

BookBase: Εφαρμογή αποθήκευσης πληροφοριών για συλλογή βιβλίων, σύμφωνα με τον μοναδικό αριθμό ISBN. Η έρευνα πραγματοποιείται σύμφωνα με: τίτλο, όνομα συγγραφέα, εκδόσεις, copyright, εκδότη, είδος εξωφύλλου και τιμή. Επίσης γίνεται επεξεργασία ή διαγραφή εγγραφών και εκτύπωση αναφοράς συλλογής.

BookDB: Βάση δεδομένων για καταχώρηση συλλογής βιβλίων. Η αναζήτηση πραγματοποιείται σύμφωνα με τίτλο, συγγραφέα, εκδότη, ISBN και αριθμό του τεκμηρίου στον κατάλογο και προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαγραφής εγγραφών.

BookLib: Λογισμικό που βοηθάει στη διαχείριση συλλογής βιβλίων. Ανακτά πληροφορίες συγγραφέα/ τίτλου βασισμένες στο ISBN του τεκμηρίου και τις αποθηκεύει σε μια βιβλιοθήκη, την οποία μπορεί να την επεξεργαστεί ο χρήστης.

ebony: Εφαρμογή καταχώρησης και οργάνωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων που διαθέτει κάποιος χρήστης στη συλλογή του.

eBookCollector: Πρόγραμμα για τη διαχείριση συλλογής βιβλίων. Κύρια χαρακτηριστικά του η σύνθετη αναζήτηση και η πληθώρα των κατηγοριών των βιβλίων που περιλαμβάνει.

Elidune: Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθήκης, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει καταλογοποίηση, αναζήτηση τίτλων και διαχείριση χρηστών.

GLibrary: Εφαρμογή διαχείρισης βιβλίων. Κρατάει δεδομένα για κάθε βιβλίο όπως συγγραφέα, τίτλο, εκδότη, μεταφραστές κ.α.

iBookshelf: Εφαρμογή διαχείρισης συλλογών βιβλίων, η οποία προσφέρει και τη δυνατότητα σχεδίασης εξώφυλλων για κάθε βιβλίο.

isbnsearch: Πρόκειται για εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα ανάκτησης πληροφοριών για οποιοδήποτε βιβλίο χρησιμοποιώντας μονάχα τον κωδικό ISBN. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο από online βιβλιοθήκες όσο και από μεμονωμένους χρήστες.

jBib: Client/Server εφαρμογή διαχείρισης της δανειστικής βιβλιοθήκης σχολείων.

KBVT: Πρόκειται για εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές βιβλιοθήκες. Διαθέτει δυνατότητες διαχείρισης βιβλίων, χρηστών και συμβάντων.

Koha: Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται μεγάλες συλλογές τεκμηρίων, όπως βιβλία, CDs και videos. Μεταξύ άλλων παρέχει δυνατότητες καταλογογράφησης και αναζήτησης των τεκμηρίων, καθώς και διαχείρισης δανεισμού και κρατήσεων.

libros.pl: Βάση δεδομένων για καταχώρηση συλλογής βιβλίων.

Nalanda: Πρόκειται για web based σύστημα διαχείρισης βιβλιοθήκης, το οποίο υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες που απαιτείται να διεκπεραιώνει μια τέτοιου είδους πλατφόρμα, όπως π.χ. την καταγραφή δανεισμού και επιστροφής βιβλίων και τη διαχείριση χρηστών.

OpenBiblio: Πρόκειται για ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής βιβλιοθήκης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υπηρεσίες διαχείρισης καταλόγου βιβλίων.

Tigerbooks: Πρόκειται για online σύστημα ανταλλαγής βιβλίων, το οποίο προορίζεται για πανεπιστήμια και κολέγια. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν βιβλία τα οποία επιθυμούν να πουλήσουν αλλά και να πλοηγηθούν μεταξύ των διαθέσιμων προς αγορά τίτλων.

WIKINDX: Εφαρμογή για την καταχώρηση βιβλιογραφιών, σημειώσεων και παραπομπών, η οποία παρέχει και σύνθετες δυνατότητες ανάκτησης των πληροφοριών.

No comments: