Download: Fast, Fun, Awesome

Thursday, April 2, 2009

Παρουσίαση των βιβλίων φυσικών επιστημών στη σχολική βιβλιοθήκη.





Αυτή την εβδομάδα γίνονται επισκέψεις διαφόρων τμημάτων στη σχολική βιβλιοθήκη, όπου στο χώρο του αναγνωστηρίου έχουν τοποθετηθεί διάφορα βιβλία φυσικών επιστημών κατάλληλα για νεαρούς μαθητές γυμνασίου.
Γίνεται συζήτηση για τον πλούτο της συλλογής της σχολικής βιβλιοθήκης, τον εύκολο και ταχύτατο τρόπο εύρεσης των τεκμηρίων από το ηλεκτρονικό βιβλίο εισαγωγής από το διαθέσιμο τερματικό και τελικά παρακινούνται οι μαθητές να δανειστούν κάποιο που τους ενδιαφέρει.
Στις φωτογραφίες βλέπετε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Β2 του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου που κάλεσε στη βιβλιοθήκη η φυσικός μας Κουτά Νίκη.
Σημειωτέον ότι φέτος υλοποιούνται στο σχολείο μας δύο σχετικά προγράμματα σχετικά με κλάδους των φυσικών επιστημών, ένα με θέμα τη αστρονομία και ένα με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Κατά την παρουσίαση της ειδικής αυτής έκθεσης έγινε χρήση ετικετών που έχουν προστεθεί ως μεταδεδομένα για κάθε τεκμήριο. Οι ετικέτες αυτές αντανακλούν τους όρους που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι μαθητές όταν αναζητούν πληροφορίες.

No comments: