Download: Fast, Fun, Awesome

Friday, January 23, 2009

Οργανώνεται η Εκπαιδευτική Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού



Αντιγράφω την είδηση από
την ιστοσελίδα
http://ubuntu-gr.org/


Με τον τίτλο "Εκπαιδευτική Κοινότητα Ελεύθερου λογισμικού" διευρύνεται και συνεχίζει την οργάνωσή της η πρόσφατα δημιουργηθείσα Ελληνική Κοινότητα Edubuntu-gr. Η κοινότητα δημιούργησε την ομάδα εργασίας "Greek teachers using Linux" στο launchpad.net στις 17/12/2008. Η σελίδα της ομάδας βρίσκεται στη διεύθυνση https://launchpad.net/~linux.sch.gr και αριθμεί ήδη 20 ενεργά μέλη.

Η ομάδα έχει καταχωρήσει στο σύστημα διαχείρισης έργων του launchpad το έργο "Scripts for Greek school Linux labs" το οποίο σύμφωνα με τα blueprints και τα όσα συζητούνται στη λίστα ηλ. ταχυδρομείου της ομάδας (http://lists.launchpad.net/linux.sch.gr), φιλοδοξεί να αναπτύξει scripts και εφαρμογές για την αυτοματοποίηση της εγκατάστασης και της διαχείρισης σχολικών εργαστηρίων με τεχνολογία Ubuntu Thin Clients. Πιο συγκεκριμένα έχουν προταθεί scripts και προγράμματα για βήμα προς βήμα καθοδήγηση της εγκατάστασης και των ρυθμίσεων που απαιτεί, για την αυτόματη διασύνδεση με τους λογαριασμούς των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και για την απομακρυσμένη εποπτεία και έλεγχο των τερματικών των μαθητών από τον δάσκαλο ή καθηγητή.

Τέλος, η Εκπαιδευτική Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού άρχισε πριν λίγες μέρες την σύνταξη ενός κειμένου προτάσεων για τη χρήση ελεύθερου λογισμικού στην ελληνική εκπαίδευση με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τη νεοσυσταθείσα Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ. Το υπό διαμόρφωση κείμενο έχει ανέβει στο wiki του ellak.gr στη διεύθυνση http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&id=ellak:protaseis_gtlg και καλείται όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη σύνταξή του.

Αν λοιπόν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να βοηθήσετε στην προώθηση της χρήσης ελεύθερου λογισμικού στα Ελληνικά σχολεία, μη διστάσετε να μπείτε στην κοινότητα:

* Σελίδα της ομάδας στο launchpad όπου μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής - https://launchpad.net/~linux.sch.gr
* Wiki της κοινότητας - http://wiki.ubuntu-gr.org/Edubuntu
* Email και λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - linux.sch.gr@lists.launchpad.net
* Σχετική θεματική ενότητα στο forum της κοινότητας Ubuntu-gr - http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=19
* Σχετική ενότητα στο ubuntu-gr.org - http://ubuntu-gr.org/education
* Κείμενο προτάσεων για την χρήση ελεύθερου λογισμικού στην Ελληνική εκπαίδευση - http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&id=ellak:protaseis_gtlg

No comments: