Download: Fast, Fun, Awesome

Monday, March 22, 2010

Moby, o νέος εκπαιδευτικός φορητός $99 από την Marvell



Πριν λίγες ημέρες η εταιρία Marvell παρουσίασε ένα νέο υπερφορητό με οθόνη αφής, πιθανότατα από την Pixel Qi  για να κάνει απίστευτη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας ώστε πρακτικά να είναι αναμμένος και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο πάντοτε!
Η χαμηλή τιμή και η ψηφιοποίηση όλου του απαιτούμενου εκπαιδευτικού υλικού αναμένεται πως θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην απρόσκοπτη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Φυσικά τρέχει το λειτουργικό ελεύθερου λογισμικού της Google Android OS.

O στόχος της εταιρίας, κατά τα λεγόμενα του συνιδρυτού της Weilli Dai, είναι
να δημιουργήσει ένα μαθησιακό εργαλείο για την προώθηση της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, ένα μηχάνημα "όλα-σε-ένα" που θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλο τον ψηφιοποιημένο πλούτο που διατίθεται στο διαδίκτυο. Για το σκοπό αυτό η εταιρία θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης του μηχανήματος από μαθητές στην περιοχή της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Τα αναφέρω αυτά διότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει το
"Νέο Σχολείο. Πρώτα ο μαθητής".
http://www.ypepth.gr/docs/neo_sxoleio_brochure_100304.doc,
το οποίο προϋποθέτει χρήση υπολογιστών σε όλες τις τάξεις,  και σε εποχή τεράστιων οικονομικών προβλημάτων θα πρέπει να ληφθούν υπ'  όψιν οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις, ιδιαίτερα όταν στηρίζονται σε ελεύθερο λογισμικό το οποίο είναι εντελώς δωρεάν!


Διαδικτυακή βιβλιογραφία:
http://armdevices.net/2010/03/18/marvell-announces-99-moby-tablet-to-revolutionize-education/

http://www.olpcnews.com/laptops/xo-3/first_version_xo-3_laptop_to_b.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+OneLaptopPerChildNews+%28One+Laptop+Per+Child+News%29

http://www.android.com/

http://www.marvell.com/

No comments: