Download: Fast, Fun, Awesome

Sunday, February 15, 2009

Amazon Kindle 2.0





Η ηλεκτρονική αυτή συσκευή ανάγνωσης (ΗΣΑ), η οποία παρουσιάστηκε στις 9/2/2009 και θα πωλείται στις ΗΠΑ από τις 24/2/2009 , προβάλλει τα βιβλία που έχει αγοράσει ο πελάτης από την Amazon, αλλά επίσης και τα διαβάζει, με τον ενοχλητικό όμως «ρομποτικό» τρόπο των λογισμικών αυτόματης ανάγνωσης.
Η ΗΜΑ αυτή ζυγίζει μόνο 300 γραμμάρια και η 6 ιντσών οθόνη της είναι ευκολοδιάβαστη επειδή διαθέτει 16 αποχρώσεις γκρίζου αντί τεσσάρων του προηγούμενου μοντέλου, και αποθηκευτικό χώρο (2GB) για 1500 βιβλία.
Προσφέρει (μέσω ενός υποτυπώδους φυλλομετρητή, του whispernet) ελεύθερη πρόσβαση στον ιστότοπο της εταιρίας Amazon για να μπορεί ο πελάτης να αγοράζει τα βιβλία από εκεί. Αυτό φυσικά προϋποθέτει τη συνεργασία της Amazon με κάποιο πάροχο τηλεφωνίας.

Η Amazon επένδυσε πολύ σ΄ αυτό το μηχάνημα βελτιώνοντάς το αρκετά, διότι είδε πως η αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων ανέβηκε κατακόρυφα μετά την εμφάνιση του πρώτου Kindle πριν περίπου ένα χρόνο. Ο λόγος είναι προφανής. Με το Kindle, έγινε πολύ εύκολη η ανάγνωση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου. Σήμερα τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι ήδη το 1/10 των πωλήσεων της εταιρίας.
Για να προωθηθεί το νέο Kindle, ο συγγραφέας Stephen King έγραψε τη νουβέλα UR, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Amazon ειδικά για το νέο της μηχάνημα.

Τιμή στην Αμερική 359 δολάρια.
Το τιμολόγιο των κειμένων είναι περίπου:
νέα βιβλία 10 δολάρια
παλιά βιβλία 2 δολάρια
συνδρομή σε εφημερίδα από 6 δολάρια τα μήνα


Ο κύριος εμπορικός ανταγωνιστής του Kindle είναι το Sony Reader PRS-700 BC.
Διαβάστε το συγκριτικό τεστ στην ιστοσελίδα
http://blog.wired.com/gadgets/2009/02/showdown-kindle.html

Δείτε επίσης το βίντεο παρουσίαση του Kindle 2 από συντάκτη του CNET
http://www.youtube.com/watch?v=GAf4vxGEOAo

Ενδοιασμοί:
α) Πολύ ακριβό μηχάνημα μόνο για ανάγνωση κειμένων μορφής HTML, DOC (Microsoft Word), PDF, JPEG, GIF, PNG, και BMP.
β) Φαίνεται πως σε δεσμεύει μόνο με προϊόντα μιας εταιρίας πωλήσεων βιβλίων.
γ) Πώς διαφυλάσσεται η ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας;

No comments: