Download: Fast, Fun, Awesome

Sunday, July 26, 2009

Το μερίδιο του Internet Explorer πέφτει κάτω από το 50% στην Ευρώπη








Σύμφωνα με τα στατιτιστικά της Statcounter (1) αμφισβητείται πια η απόλυτη κυριαρχία του Internet Explorer στην Ευρώπη.
Το μερίδιο των πέντε πιο δημοφιλών φυλλομετρητών για το διάστημα Ιούλιος 2008 - Ιούλιος 2009 στη γηραιά ήπειρο έχει ως εξής:
Internet Explorer 49.9%
Mozilla Firefox 37.6%
Opera 7.42%
Safari 2.48%
Chrome 1.83%
Αν μάλιστα λάβουμε υπ΄όψιν, πάλι σύμφωνα με στατιστικά της Statcounter (2), πως το 93% των χρηστών διαδικτύου στην Ευρώπη χρησιμοποιούν υπολογιστές με λειτουργικά της Microsoft τα οποία έχουν προεγκαταστημένο τον Internet Explorer, είναι εντυπωσιακό πόσοι σέρφερ δοκίμασαν άλλους φυλλομετρητές τους οποίους μάλιστα τελικά και προτίμησαν.
Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες της Neue Zürcher Zeitung, όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το λειτουργικό Microsoft Windows 7 ΔΕΝ θα έχει προεγκαταστημένο φυλλομετρητή ώστε να τονωθεί ο συναγωνισμός και στο χώρο αυτό. Είναι προφανές λοιπόν πως περισσότεροι θα δοκιμάσουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις ξεπερνώντας τη δύναμη της συνήθειας.
Άλλες πληροφορίες από το μπλογκ Gizmodo (3) αναφέρουν πως το θέμα δεν έχει λήξει ακόμη και εξετάζονται και άλλες προτάσεις της εταιρίας, όπως π.χ. να είναι εγκαταστημένος ο Internet Explorer, αλλά να εμφανίζεται προτροπή για εύκολη εγκατάσταση άλλων φυλλομετρητών. Όλες οι προτάσεις εξετάζονται από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αντιτίθεται στη μονοπωλιακή τακτική των προεγκαταστημένων προγραμμάτων.
Όπως παρατηρεί βέβαια η Ina Fried "άλλος ένας πονοκέφαλος" για τους πιο άπειρους χρηστες των Νέων Τεχνολογιών!


Η Statcounter είναι η εταιρία που μας προσφέρει αναλυτικές στατιστικές πληροφορίες για τη χρήση του διαδικτύου παγκοσμίως, την οποία φυσικά εμπιστεύονται πάμπολλοι μπλόγκερ για να μετρούν την επισκεψιμότητα και των δικών τους ιστοσελίδων.
Αξίζει να την επισκεφθείτε και μόνον για να θαυμάσετε το εύρος των πληροφοριών που παρέχει εντελώς δωρεάν.

No comments: