Download: Fast, Fun, Awesome

Saturday, July 18, 2009

BING



Ο πόλεμος μεταξύ των γιγάντων στο διαδίκτυο (Microsoft εναντίον Google) εντείνεται με την εμφάνιση πριν ενάμιση μήνα της μηχανής αναζήτησης Bing, η οποία αντικαθιστά την παλιότερη Live Search.
Για όσους λοιπόν χρησιμοποιούν το "σύννεφο" σε καθημερινή βάση η Microsoft προσφέρει σήμερα έναν πιο ολοκληρωμένο χώρο μέσω του Windows Live™: αλληλογραφία, φωτογραφίες ημερολόγιο, συμβάντα, ομάδες, ιστολόγιο (spaces), και δωρεάν χώρο αποθήκευσης (SkyDrive) με ξεχωριστούς φακέλους για κοινόχρηστα ή κλειδωμένα προσωπικά αρχεία.
Τώρα όσον αφορά στη νέα μηχανή αναζήτησης, βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση (beta) και αλλάζει καθημερινά όψη χρησιμοποιώντας εικόνες απ' όλον τον κόσμο.
Παρέχει δυνατότητες μόνο για αναζήτηση υλικού στο διαδίκτυο, εικόνες, και
xRank για να δείτε τα πρόσωπα και τα πράγματα που βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων.
Έχει δρόμο ακόμη να διανύσει για να απειλήσει την Google, αλλά η Bing κατάφερε ήδη να πιάσει το 12% του μεριδίου των σελίδων με αποτελέσματα αναζήτησης [Share of Search Result Pages] σύμφωνα με την εταιρία Comscore (1), η δε τάση της είναι ανοδική απειλώντας τη Yahoo που κατέχει τη δεύτερη θέση (2).
Σύμφωνα με την εταιρία Market Share (3) τα μερίδια των μηχανών αναζήτησης τον περασμένο μήνα ήταν:
Google 81.22%
Yahoo 9.21%
Bing 5.31%
AOL 1.74%
Ask 0.84%



references
1 http://comscore.com/Press_Events/Press_Releases/2009/6/Bing_Continues_to_Show_Growth_in_Search_Activity_According_to_comScore

2 http://marketshare.hitslink.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=5

3 http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=4&qptimeframe=M&qpsp=125

No comments: