Download: Fast, Fun, Awesome

Wednesday, June 25, 2008

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ




Για τον Αβραάμ Τριανταφυλλίδη και τον Αντώνη Σκέλλα είχα ξαναγράψει στο μπλογκ μου την 30/5/2008. Με είχε εντυπωσιάσει η μεστή εισήγησή τους τότε στο 3o Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ στο ΕΜΠ.
Όμως δε γίνεται να καταλάβει κάποιος το τι προσπαθούν να πετύχουν με το πραγματικά πρωτοπόρο πρόγραμμα της ψηφιακής τους τάξης αν δε το δει στην πράξη.
Το ότι έστησαν ένα εργαστήριο πληροφορικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αττικής δεν είναι και τόσο περίεργο. Αυτό που ξεχωρίζει στην προσπάθειά τους είναι ότι:
α) τα κατάφεραν με πολύ περιορισμένους οικονομικούς πόρους
β) ζωντάνεψαν παμπάλαιους υπολογιστές χρησιμοποιώντας ελεύθερο λογισμικό (Edubuntu, Open Office, Firefox)
γ) με τη χρήση thin-clients σε κάθε τερματικό δίνεται η δυνατότα σε κάθε χρήστη μαθητή να μεταφέρει όλα τα δεδομένα του σε οποιοδήποτε μηχάνημα καθίσει, αφού όλη η δουλειά γίνεται στην ουσία από τον server και το ελεύθερο λογισμικό Linux Terminal Processor Services.
δ) με το στήσιμο ολόκληρης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, δηλαδή το σύστημα διαχείρισης μάθησης Moodle, παρέχουν την ευκαιρία εξατομικευμένης εκπαίδευσης στους νεαρούς τους μαθητές.
Δείγμα της δουλειάς τους μπορείτε να απολαύσετε στον
http://www.mathisis.org/

Ελπίζω από του χρόνου να καταφέρουμε να στήσουμε μια πιο μακροχρόνια συνεργασία με κοινή αναγνωστική λέσχη.

Στις φωτογραφίες βλέπετε τον Αβραάμ στο σέρβερ, τα τερματικά, κι εμένα στην πρώτη μου αδέξια προσπάθεια να χειριστώ το διαδραστικό πίνακα Smart Board.

ετικέτες, θέματα, λέξεις κλειδιά
αναγνωστική λέσχη, διαδίκτυο, ελεύθερο λογισμικό, εξατομικευμένη γνώση, κοινότητες χρηστών, τηλεκπαίδευση, ΤΠΕ, Edubuntu, Firefox, HELLUG, Moodle, Smart Board, thin-clients,

No comments: